romania, mon amour

4 februarie 2008

1- credeati ca avem autostrazi in Romania? " autostrada soarelui " va suna imbietor? gresit. gresit. de 3 ori gresit. in acest moment pe directia de mers Bucuresti-Constanta primii 100 de kilometri sunt ciuruiti de gropi. pe banda intai, cel putin. gropi mici, adanci, dese. rele. pe sensul celalalt au fost deja lipite. asta nu inseamna ca se merge civilizat, ci tot cu ghionturi.

 o vreme m-am tot mirat cum de bucata Drajna- Fetesti se prezinta mai bine. pe urma mi-am amintit ca e un pic mai noua. are sa-i vina randul si ei, nici o grija.
 
2- in Constanta strazile sunt pline de gropi, cartierul vechi (spre piata Ovidiu ) putrezeste in picioare si in singurul parc decent al orasului (Tabacarie) se construieste un mall. in schimb primarul Mazare povesteste la TV despre cum va amenaja pe lacul Siutghiol o insula dedicata distractiei – baruri, discoteci si alte alea..ia mai duca-se dracului pasarile, pestii si stufarisul, ce tot atata. acelasi primar tine sa ne asigure ca "toata lumea va avea loc sa acosteze pe insula cu ambarcatiunea personala". da, chiar aveam o grija majora in directia asta.
 pe de alta parte, de ce ar trebui sa-i mai pese lui Mazare de cineva atat timp cat are asigurate voturile pensionarilor pe care ii milostiveste periodic cu cate un pachet cu alimente si pentru care a amenajat in parcurile orasului cate un foisor unde se serveste cafea moca (pe baza de talon!) si se poate urmari "surprize, surprize" in direct pe televizoare lcd sub privirile ingaduitoare ale jandarmilor.
 

Tags: ,Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X