micul paris? ba marele jeg

18 iulie 2007
    paris
    in metrou, un negru mai in varsta isi pierde echilibrul la o zdruncinatura si inghesuie o doamna eleganta. "pardon, madame, je suis desole", doamna zambeste si accepta scuzele, "c’est rien", toata lumea fericita.
    bucuresti
    trecere de pietoni langa un refugiu de tramvai, aglomeratie , 3 dudui pe la vreo 18 ani cu role, ciunga mestecata cu gura deschisa si coapse impunatoare. cea mai blonda dintre ele rosteste raspicat catre o alta "hai, fata, da-i in p*la mea, impinge-i si tu pe astia sa se dea la o parte". "astia" eram noi, ceilalti nefericiti de pe strada.
    paris
    case inalte, cu multe etaje, un soi de blocuri cu look mult mai civilizat, dar tot piatra pana la urma. insa piatra infrumusetata de proprietar . nici un balconas, cat de mic, fara flori. flori revarsandu-se de la ferestre, de pe terase, peste tot.
    bucuresti
    lume crizata ca dispar spatiile verzi. blocuri urate si neingrijite, oameni care asteapta sa vina cineva sa faca ceva. flori putine, ici-colo. in schimb, la un moment dat, mii si mii de ferestre impodobite cu inimioara maggi.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X