n-aveti marunt?

23 mai 2007
 mi se pare in continuare obsedanta si insuportabila problema cu banii marunti.
 dimineata, gregory’s piata victoriei, punga cu diverse si o duduie disperata care n-are sa-mi dea rest 350 de mii. ma priveste asasin apoi cere parerea colegelor. "scoate alea din punga, pune-le la loc si gata" sugereaza suav o domnitza ocupata cu automatul de cafea . ma uit siderata la ea si primul reflex este sa-i golesc punga in cap. dar mi-e chiar foame. suport cu stoicism cantitatea enorma de dispret enervat pe care mi-o strafulgera cu privirea cea de-a treia domnitza din spatele tejghelei in timp ce pleaca in spate sa caute niste hartii de o suta. le iau demn, strang din dinti si plec.
 coada aseara la mega image , "n-am sa va dau restul" ma priveste senin vanzatoarea de acolo. "foarte bine", zic, "platesc cu cardul". "a,nu,trebuia sa-mi spuneti de la inceput". simt cum tensiunea imi creste fulgerator si ma ia cu durere de cap. prietena cu care eram se scormoneste prin toate buzunarele sa caute infamele bancnote de un leu, le gaseste si reusim sa plecam cu traistele.
 si nu pot sa nu-mi aduc aminte cum, traumatizata fiind, ma cautam de ultimii centi pe aeroport in Amsterdam, unde niste domnisoare dragute mi-au zis ca nu e cazul, au sa-mi dea rest de la 100 de euro pentru o cafea.

Tags:Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)
Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X